Brandweerzone Vlaamse Ardennen heeft handen vol aan storm Bella

Contacteer www.bvlar.be/stormschade bij stormschade

De brandweerzone Vlaamse Ardennen communiceert dat het op volle toeren is dankzij storm Bella.

“Momenteel is onze brandweerzone druk in de weer met storminterventies, veroorzaakt door Storm Bella. De ochtend begon redelijk rustig (eerste interventies omstreeks 6u00), met enkele interventies verdeeld over het grondgebied. Maar nu merken we dat de storm aansterkt, evenals het aantal interventies. Momenteel hebben we zo’n 20-tal lopende interventies. Ondertussen werden ook reeds een 20-tal interventies afgewerkt. We zijn met een 50-tal manschappen aan het werk, en 20 voertuigen. Het zwaartepunt van de interventies   bevindt zich nu in en rond Oudenaarde, maar er zijn over het hele grondgebied van de Vlaamse Ardennen meldingen en inzetten.
Het betreft over het algemeen klassieke storminterventies (omgevallen bomen, takken op de rijweg, weggewaaide constructies en dakpannen). Het algemene advies is: blijf binnen, en zorg ervoor dat alles dat zou kunnen wegwaaien vastgemaakt is. Burgers kunnen ons het best bereiken via het onlineformulier op  www.bvlar.be/stormschade. Bel enkel 112 indien de hulp dringend is.”

X