Leden Landelijke Gilde ontvangen nieuwjaarscadeau

Van een leuke verrassing gesproken

We hebben met zijn allen in 2020   vooral gesurft op de golven van corona, zowat alles moest daardoor wijken, en nu ook begin 2021 werd de nieuwjaarsreceptie van Landelijke Gilde Oosterzele gecanceld. Het virus legde bloot hoe belangrijk vrijheid en sociaal contact zijn, hoe belangrijk de Nieuwjaarsbijeenkomst is van Landelijke Gilde. ‘We hadden graag uitgepakt met onze jaarlijkse receptie voor onze LG – leden en genodigden. De covid-ellende heeft — na de vele geplande activiteiten in 2020 — nu ook de start van ons werkjaar 2021 om zeep geholpen’, zegt voorzitter Danny Meersman, die samen met zijn dynamisch bestuur een groot hart blijft hebben voor Landelijke Gilde Oosterzele. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

In deze barre coronatijden blijft Landelijke Gilde Oosterzele zijn leden een hart onder de riem steken. ‘Omdat we onze nieuwjaarsreceptie moesten annuleren wilden we onze leden verrassen met een nieuwjaarsgeschenk. Elk lid kreeg thuis een pakket met twee ‘Gijzelaarkes’ (een uitstekend streekbier uit het brein ontsproten van de gebroeders Robin en Yannick De Pelsmaeker uit Gijzenzele), bijhorend glas, chips en fruitsap. Mooi, Landelijke Gilde dacht aan de lokale economie. Van een leuke verrassing gesproken. Het bestuur van Landelijke Gilde maakte er extra werk van. En of, de leden veel appreciatie hadden voor dit onverwacht nieuwjaarscadeau. Er klonken veel woorden van lof. Een mooi initiatief van Landelijke Gilde, het is dus niet altijd kommer en kwel in dit akelig coronatijdperk. Een geschenk in moeilijke tijden doet deugd. Landelijke Gilde Oosterzele blijft zijn best doen om mensen met elkaar te verbinden en ontspannende activiteiten aan te bieden. In 2020 stonden tal van activiteiten op de LG — kalender, maar de onzichtbare vijand, het venijnig virusje besliste daar anders over. Alle leden hadden graag elkaar ontmoet op de nieuwjaarsreceptie, elk jaar opnieuw een gezellig ledenfeest, helaas, de ontmoeting werd geannuleerd,…maar het bestuur vond een creatief alternatief. Het is moeilijk om uitspraken te doen wanneer de eerste activiteiten zullen mogen georganiseerd worden. In 2021 staan heel wat activiteiten op de agenda. Er is hoop, de vaccins zijn er, laat de spuitjes vlug komen. Verenigingen, zoals LG, zijn nodig om de samenleving warmer en sterker te maken. Landelijke Gilde hoopt de opdoffer in 2020 snel te kunnen verwerken. De nood aan ontmoeting blijft groot. Corona krijgt Landelijke Gilde Oosterzele niet klein.     Reporter 17

X