Wie wandelt mee met 75+ dame?

Haal senioren uit hun isolement

In het kader van de bel-ronde naar de 75+-ers van de gemeente kwam een oproep binnen van een 75+ dame uit Scheldewindeke. Ze is op zoek naar gezelschap om zo nu en dan eens een wandeling te maken. Niks zo sterk als sociaal contact. En net daar heeft corona genadeloos op ingehakt. Haal senioren uit hun isolement. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

We denken meteen in de eerste plaats aan onze bloedeigen wandelclub WSV Land van Rhode vzw, daar zitten zeker vrijwilligers die graag met deze dame een wandeling willen maken. We geven een tip. Er zal zeker iemand bereid zijn om bijvoorbeeld met deze dame samen de coronawandeling in Scheldewindeke te ontdekken. De tocht werd verlengd tot en met zondag 24 januari 2021. Er zijn tochten van 7, 11, 14 en 18 km. De tocht start aan het Station Scheldewindeke. We raden iedereen deze coronatocht aan in Scheldewindeke. Of verken eens de trage wegen in Oosterzele. Elke bewoner kreeg van het gemeentebestuur een mooi presentje: de ‘Oosterzele Trage Wegen Kaart’. Ronduit een schitterende cadeau. Ga op pad en ontdek een mooi stuk natuur in landelijk Oosterzele. Bewonder, ontdek, en geniet van de vele troeven van uw eigen gemeente.

Een verheugende vaststelling. Oosterzelenaars hebben massaal hun eigen gemeente (her)ontdekt. Er valt veel moois te ontdekken. En wandelen is de beste fysieke activiteit die er bestaat. De wandelingen die veel mensen door covid zijn gaan doen is dus een meevaller van deze pandemie. Wandelen heeft niets dan voordelen, het verlost je van stress, je krijgt frisse lucht binnen, en het gaat eenzaamheid tegen. Wie zin heeft om met deze 75 plusser uit Scheldewindeke te gaan wandelen, kan contact opnemen met Vrijetijdscoördinator David De Landsheere, 09 / 363 83 30, David.DeLandsheere@oosterzele.be.           Reporter 17

X