Eliana Tortelboom werd als eerste bewoner inge ënt

Bewoners WZC De Bron Zottegem kregen eerste vaccinatie

Vandaag maandag 11 januari werden alle bewoners van het woonzorgcentrum De Bron aan de Heldenlaan in Zottegem gevaccineerd tegen covid-19. WZC De Bron, waar tot op heden bij nog geen enkele bewoner covid-19 moest vastgesteld worden, kreeg als een van de eerste voorzieningen in de regio de kans om aan zijn residenten het vaccin van Pfizer-Biontech toe te dienen.

Nadat in de voorbije weken de bewoners hieromtrent werden geïnformeerd en bevraagd, werd al snel duidelijk dat de interesse voor vaccinatie zeer groot was. Op zondag werden de flacons beveiligd geleverd en maandagochtend begon de spannende uitdaging voor het vaccinatieteam van vzw De Bron echt met het klaarmaken van het vaccin en het toedienen zelf. Omstreeks 9u30 werd Eliana Tortelboom als eerste bewoner inge ënt onder het toeziend oog van CRA (coördinerend en raadgevend arts) Kris Van der Veken en van zorgverantwoordelijke Timothy Taerwe. Rond 11 uur waren alle bewoners gevaccineerd. Over precies 21 dagen, op maandag 1 februari, krijgen alle bewoners een tweede inenting. E én week na deze inenting zullen zij helemaal beschermd zijn tegen covid-19. Het personeel van vzw De Bron kwam nog niet aan de beurt; dit staat gepland in de tweede helft van deze maand januari. Voorlopig is er dus ook nog geen enkele indicatie om de interne maatregelen te versoepelen.

X