Nieuwe start op de Herzeelse mar(k)t

Door de corona-epidemie, die ook invloed had op de wekelijkse Herzeelse markt, werd in december geen traditionele eindejaarsactie gehouden.

“Heel wat kramen mochten een tijd lang niet naar onze markt komen,” verklaart schepen van Markten Benjamin Rogiers (Open Vld), “daarom vonden we het niet opportuun om een eindejaarsactie te houden.”

Met de hoop op een nieuwe start in het jaar 2021 lanceren het lokaal bestuur en de marktcommissie van Herzele de actie:een nieuwe start op de Herzeelse mar(k)t”.

“Gedurende de maand januari krijgen bezoekers aan onze markt een bonnetje per aankoopschijf van 20 euro, met een maximum van vijf,” legt Cindy Schockaert, voorzitter van de marktcommissie uit, “Op dat bonnetje noteren ze hun gegevens en deponeren die in een urne bij de marktkramers.”

Op 27 januari worden deze bonnetjes verzameld en daaruit worden heel wat gelukkigen geselecteerd.

“We delen bonnen van 10 euro uit, te besteden op de Herzeelse markt,” aldus Cindy Schockaert. “De hoofdprijs is een pakketje bonnen ter waarde van 100 euro, de tweede prijs 75 euro, enzovoort, samen goed voor een prijzenpot van 350 euro.”

Schepen Rogiers hoopt dat deze actie een herstart mag betekenen van de wekelijkse markt: “We zagen de laatste maanden inderdaad minder volk op onze wekelijkse markt. Nochtans wordt er alles aan gedaan om deze zo veilig en vlot mogelijk te laten verlopen.”

 

X