©Politie Ninove - politie controle

106 negatieve ademtesten dit weekend in het verkeer

De politie Ninove heeft het ganse weekend door controles uitgevoerd d.m.v. grote statische dispositieven, vrije patrouilles en kleine, snel verplaatsbare controles.
Over het ganse weekend werden er 109 voertuigen gecontroleerd. Ze zijn verheugd u te kunnen melden dat ze 106 negatieve ademtests hebben afgenomen en er slechts drie mensen betrapt werden op het gebruik van alcohol tijdens het sturen. Twee onder hen zaten maar nipt over de minimumgrens, maar een beetje te veel is ook te veel.

Anderzijds betreuren ze dat de politie van Ninove toch weer drie bestuurders betrapt hebben op het sturen onder invloed van verdovende middelen. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Op vlak van verkeer werden er toch nog wel wat bekeuringen uitgeschreven wegens de geldigheid van het rijbewijs (2); ladingzekering (1); niet dragen van de veiligheidsgordel (2); gebruik van de gsm tijdens het sturen (3); vervallen technische keuring (1) en het negeren van het verkeersbord C1 — verboden richting (1).

Verder werd nog één persoon betrapt op het bezit van een kleine hoeveelheid verdovende middelen.

De politie Ninove is blij met de resultaten en ze zijn er zeker van dat ze dit weekend weer ons steentje hebben bijgedragen om de verkeersveiligheid wat te verhogen.