GENT – Verdachte van oproep tot rellen opgepakt en aangehouden

Naar aanleiding van oproepen op de sociale media om rellen (als protest tegen de coronamaatregelen) te veroorzaken in Gent, startte de politie een onderzoek. Gisterenavond kon een verdachte worden geïdentificeerd en opgepakt.

Het parket tilt zwaar aan de feiten en besliste om de verdachte voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Gent wegens inbreuken op art 322 en 323 van het Strafwetboek (aanstoker tot, hoofd van of bevelvoerder in een vereniging opgericht om op personen of eigendommen wanbedrijven te plegen).

De 18-jarige verdachte van de oproepen op de sociale media om rellen te veroorzaken in Gent, werd deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De onderzoeksrechter heeft de verdachte aangehouden.

Het parket zal streng optreden tegen iedereen die oproept tot geweld en/of vernielingen, alsook tegen personen die dergelijke oproepen delen en bijkomend oproepen tot geweld, en zal alles in het werk stellen om de betrokkenen te identificeren en te vervolgen.

Verdachten riskeren gevangenisstraffen van 6 maanden tot 3 jaar.