Vertelcollectief Ratara brengt een vertelwandeling met muziek voor mensen die iets hartig zoeken

Ratara, dat zijn vier rasechte vertellers uit Zottegem en Herzele. Maar net zoals bij alle andere cultuurmakers gooit corona voor hen roet in het eten. Stilzitten is echter voor hen geen optie, dus brengen ze een vertelwandeling met muziek voor mensen die iets hartig zoeken.

We laten Ratara op hun eigen sappige manier aan het woord om uit te leggen hoe ze dit zullen doen:

“Wij zijn Vertelcollectief Ratara en wij hebben last van een beestje.

Dat beestje kruipt waar het niet gaan kan en dat beestje is, in ons geval, verhalen vertellen.

Verhalen over dappere mannen en wilde vrouwen. Maar ook over prinsen en prinsessen, het leven van een sneeuwvlokje of een heks die wel eens een pannenkoek lust. Steeds vergezeld of afgewisseld door muziek van eigen bodem.

 

En dan is er dat andere, grotere, gevaarlijkere Coronabeest. Dat beest heeft een rem gezet op het beleven van de podiumkunsten, zowel voor de mensen op en rond het podium als voor het publiek, dat hoeven wij u niet te vertellen.  

 

Maar dat kleine beestje, dat kriebelt ons onderhuids, net als het andere cultuurmakers kriebelt. En dat kunstenaars van alle slag links en rechts die kriebel tot uiting laten komen heeft u waarschijnlijk al gemerkt. En nu, wij dus ook.    

 

Want het is februari, de maand van de liefde.  

En hoe kan je de liefde in al zijn facetten beter ervaren dan je te laten meenemen in verhalen?   Verhalen die recht uit het hart komen. Neen, geen zeemzoete Hollywood verhalen. Echte, stevige verhalen recht uit het hart!  

E én voor één gescheurd uit de liefdesspier van onze vertellers en muzikanten.  

Verhalen en noten die ze zelf cre ëerden en dan tot leven brachten.    

Vier vertellers en vier volledig verschillende verhalen die voorzichtig balanceren tussen een lach, verwondering en een hartslag die even overslaat. En dan zijn er nog onze vier topmuzikanten die hun liefde bezingen op een ietwat eigenzinnige manier. Alles in die schone Vlaamsche tale, kleinkunst op zijn best.  

 

Hadden we al gezegd dat u van al dit moois kan genieten terwijl u geniet van de frisse lucht en adembenemende uitzichten over onze lokale velden?

 

Maar goed, genoeg gezeverd, ijskoude informatie.  

 

Wij, vertelcollectief Ratara, stellen voor:

Verhalen uit het hart  

Een vertelwandeling met muziek voor mensen die iets hartig zoeken.  

Vanaf 1 februari t.e.m. 32 februari (nee dit is geen schrijffout)

 

Vertellen uit het hart:

Sven Van Trappen, Carl Schotsaert, Jan Haegeman, Pepijn De Paepe

 

Spelen muziek uit het hart:

Ignace & An, Kobe De Wouw, Merle, Druppel

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar  VertelcollectiefRatara@gmail.com  

U krijgt dan automatisch de route en startplaats in uw mailbox, evenals de verhalen en de muziek. Na een paar minuten nog niets ontvangen? Check dan uw spam folder.

Zorg voor stevig schoeisel, het kan wel eens drassig worden op het traject.  

Een opgeladen smartphone is ook een goed idee.  

 

Indien er interesse zou zijn organiseren wij op een corona veilige manier ook een persmoment (via videomeet of in de buitenlucht). U kan dan best contact opnemen met één van ons om een afspraak te maken.  

 

Moge de liefde u omhullen beste lezer en luisteraar. “