de Ringvaartstraat

Lokaal bestuur Merelbeke investeert fors in (her)aanleg voetpaden (861.000€)

het Koningin Fabiolapark

Het lokaal bestuur Merelbeke zal tijdens deze legislatuur maar liefst 861.000 euro investeren in de (her)aanleg van voetpaden. De eerste werken in het kader van het voetpadenplan vinden dit jaar plaats. De primeur is voor een deel van de Ringvaartstraat: deze zomer worden de voetpaden er volledig vernieuwd.

In deze coronatijden hebben we met z’n allen het wandelen (her)ontdekt. Dat gebeurt niet alleen in de natuur, maar ook in de bebouwde kom. Wie daar wandelt, moet dat veilig en comfortabel kunnen. Vandaar ook de ambitie van het lokaal bestuur om een voetpadenplan op te stellen en zo de voetpaden in Merelbeke versneld aan te pakken. Het plan werd gisteren unaniem goedgekeurd in de gemeenteraad.

“Bij de eerste uitrol van dat plan, dat loopt tot en met 2023, voorzien we 650.000 euro voor het herstel en de aanleg van voetpaden”, aldus schepen van Openbare Werken Pascal Rousseaux (CD&V). Binnen deze eerste, driejarige termijn zal in totaal ongeveer 5 kilometer aan voetpaden (her)aangelegd worden.

De bevoegde schepen kan het belang van dit voetpadenplan niet genoeg onderstrepen. “Bij al onze grote riolerings- en wegeniswerken staat de veiligheid van de zwakke weggebruiker, en dus ook de voetganger, sowieso steeds voorop. Maar met deze bijkomende investeringen focussen we nog eens extra op voetgangers. We willen hiermee bestaande knelpunten en missing links aanpakken. Daarbij baseren we ons ook deels op meldingen van inwoners.”

De eerste werken binnen het voetpadenplan gaan van start in een deel van de Ringvaartstraat, waar deze zomer het voetpad heraangelegd wordt. Daarnaast staan in 2021 nog meer werken aan voetpaden gepland, in chronologische volgorde gaat het om deze straten: het Koningin Fabiolapark, (een deel van) Ruspoel, Zink (tussen de parkeerplaatsen en het Munteplein) en tot slot de Sint-Elooistraat (tussen de Sallemeulekouter en de Gaversesteenweg). Daartoe behoren ook twee schoolomgevingen. Het totale investeringsbedrag voor 2021 bedraagt zo’n 380.000 euro.