Archieffoto

Vanaf volgende maand loketten station Zottegem op zondag gesloten

Vanaf volgende maand zullen de loketten in het NMBS-station van Zottegem op zondag niet meer geopend zijn.

Het gaat om een grootschalige operatie waarbij ook 44 van de 135 overgebleven loketten definitief zullen sluiten. De beslissing, waarbij dus ook bepaalde loketten minder geopend zullen zijn, moet gezien worden in het licht van de toenemende digitalisering waardoor het aandeel transacties aan het loket daalt. In 2015 was dat nog 54 procent. Vorig jaar slechts 20 procent. De stad Zottegem heeft laten weten de beslissing te betreuren en benadrukt dat ze eenzijdig werd genomen door de NMBS. “We zullen onze bemerkingen overmaken”, zeggen burgemeester Jenne De Potter (CD&V) en schepen Evert De Smet (N-VA).   “Niet iedereen kan overweg met de digitale middelen, sommige mensen hebben graag nog een woordje uitleg… En dat er het voorbije jaar weinig klanten waren op zondag spreekt nogal voor zich: er waren nauwelijks evenementen, activiteiten of andere ontspanningsmogelijkheden.”

“Concreet verandert er niets op weekdagen (loketten open tussen 05.45 en 20.00 uur) of zaterdags (open tussen 07.15 en 14.30 uur). Op zondag zullen de loketten voortaan gesloten zijn. Na de eenzijdige beslissing om de pendelparking betalend te maken (waar wij ons blijven tegen verzetten) wordt het hoog tijd dat er ook eens geïnvesteerd wordt in het station Zottegem. Al vele jaren zijn we vragende partij voor verhoogde perrons of vernieuwde luifels in het station Zottegem. Nochtans is ons station regionaal een belangrijk station met — in normale tijden — veel pendelaars en reizigers. Mag daar aub ook eens aandacht naar gaan?”