#ZottegemRocks: TOP-initiatief met +600 leden

De initiatiefnemers van #ZottegemRocks (check de Facebookpgaina via deze link= #ZottegemRocks) hadden het waarschijnlijk nooit verwacht, maar met ondertussen meer dan 600 leden is het een zeer groot succes geworden.

“Het verhaal start in november 2020. Tijdens het wandelen in Maaseik vonden we een steen met daarop een prachtige bambi geschilderd. Op de achterkant stond een verwijzing naar de facebookpagina ‘MaaseikRocks’”, zeggen  Nancy T‘Siobbel, Jolien De Zutter en Kurt Verheyen. “Zoals aangegeven namen we een foto van de vindplaats en van de nieuwe plek die we de steen gaven. Deze postten we in hun facebookgroep. Er bestond geen twijfel, dit zouden we voor Zottegem ook in het leven roepen. En zo werd ‘#ZottegemRocks’ geboren, met als slagzin: ‘omdat stenen verbinden!’ Het concept is heel eenvoudig: Stenen versieren met stiften of verf, ieder volgens zijn eigen talent. Het doel is creatief bezig zijn, samen met je bubbel, je knuffelcontact, je klas… Je staat al snel versteld hoeveel leuke stenen er tot leven komen, maar evengoed welke gezellige babbels je hebt tijdens het maken ervan. Eens de stenen klaar zijn, is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en je stenen een plaats te geven. Steeds met respect voor de natuur en voor gemeente- en priv é-eigendommen. Dit staat ook duidelijk neergeschreven in ons groepsreglement.”

“Van zodra je steen een plaatsje heeft, maak je een foto en post je die op de facebook- en/of instagrampagina van #ZottegemRocks. Vanaf dan is het spannend … welke reis zal jouw steen afleggen En zo worden er stenen versierd, gelegd, gevonden, gehouden, gepost en verplaatst. Vandaag bestaat onze groep uit meer dan 600 leden en het enthousiasme is onbeschrijflijk. Het doet deugd te zien dat we mensen kunnen verbinden door zoiets eenvoudigs. Als we mogen dromen… In de toekomst zouden we graag nog een stapje verder gaan door onze leden af en toe uit te nodigen om themastenen te maken. Bv. een ‘Ik-zie-je-graag-steen’ met Valentijn, een ‘lentesteen’, een ‘positieve-quotesteen’, een ‘wenssteen’ ….. De mogelijkheden zijn oneindig. Voorstellen van onze leden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Neem alvast een kijkje op onze Facebook- of Instagrampagina #ZottegemRocks. Wij danken elk lid voor de creativiteit en enthousiasme, en zien jullie graag terug in onze groep!”