Zottegem heeft een hockeyclub!

HC Arcus

Zottegem heeft een hockeyclub! HC Arcus Zottegem is de naam, gesmeed in 2020, geboren in januari 2021. Waarom een hockeyclub in Zottegem? Omdat de sport in Belgi ë enorm populair aan het worden is én omdat heel wat jonge (en minder jonge) Zottegemnaren vragende partij waren.

Een nieuwe sportclub oprichting in het Corona-jaar 2020 was verre van evident. Maar de moed kreeg de club door het enthousiasme van de jonge hockeyers tijdens de initiaties. Toen wisten ze dat dit iets moois kan worden.

Daarom deze uitnodiging van de kersverse club voor sportief Zottegem:
Je bent van Zottegem en wou anno 2019 hockey spelen? Wel, dat was niet simpel. Ondanks de stijgende populariteit in Belgi ë, was er tot januari 2020 nog geen hockeyclub in Zottegem. Een stad met 26000 inwoners zonder hockeyclub én met een relatief beperkt aanbod aan teamsport voor meisjes, dat werd stilaan als een caf é zonder bier. Ook in de naburige gemeentes was er trouwens geen hockeyclub te vinden. We mikken dus niet alleen op talent uit Zottegem, maar ook uit pakweg Herzele, Sint-Lievens-Houtem, Zwalm, Brakel, Geraardsbergen, enzovoort.
 
HC Arcus,  roepnaam The Knights
Omdat we sterk bezig zijn met lokale verankering en een club willen zijn met een eigen identiteit, werd als naam “HC Arcus” gekozen. Waarom? Omdat Zottegem de poort van de Vlaamse Ardennen is en de wervel van Egmont in het schrijn in ons stadhuis ligt. Alle wervels samen vormen de “arcus vertebrae” of wervelboog, wat weer perfect past in onze identiteit. Egmont was ridder bij de Orde van het Gouden Vlies, vandaar de roepnaam The Knights.
 
Club voor iedereen
We willen een club zijn voor iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd, seksuele geaardheid of gender. Ons doel: zoveel mogelijk mensen op competitief of recreatief vlak aan het hockeyen krijgen én onze waarden uitdragen binnen het Zottegemse en ruimere sport landschap. Deelnemen zal altijd belangrijker zijn dan winnen. Het is natuurlijk wel onze ambitie om een gevestigde waarde te worden in het Zottegemse sportlandschap en een goeie reputatie op te bouwen binnen Hockey Vlaanderen.
Op 5 februari organiseert HC Arcus volledig coronaproof een startdag hockey voor kinderen tussen 5 en 12 jaar.   Alle info vind je op onze facebookpagina, inschrijven kan via:  https://forms.gle/5ZXZq9Hb2r6JLwwA8
Je bent als persmedewerker bij deze natuurlijk uitgenodigd om de startdag vanop de eerste rij mee te maken. Wil je vóór de startdag al iemand van het bestuur spreken over het hoe, wat, waar en waarom? Dat kan. Stuur een mailtje naar  info@hc-arcus.be.
X