Broedelijk delen: Campagne 2021: tegen sociale ongelijkheid met linten ‘Voorbehouden voor de happy Few’

In Balegem werden parkjes en speeltuintjes afgezet met een lint. Broederlijk Delen eiste de actie op.

Onze campagne loopt van woensdag  17  februari  tot en met zondag  4  april  2021. 60 jaar delen en herverdelen. Met deze slogan start Broederlijk Delen haar jaarlijkse vastencampagne die dit jaar focust op delen en herverdelen en tegen de sociale ongelijkheid in de wereld.

In 2021 vieren we onze zestigste verjaardag. Zestig jaar solidair tegen armoede en onrecht. Maar ook zestig jaar opkomen voor verandering. Die strijd willen we niet loslaten. De roep naar verandering klinkt vandaag luider dan ooit.

We botsten overal op dezelfde grenzen. De grenzen van onze planeet, de grenzen van ons economisch model. Overal ter wereld worden bestaande systemen in vraag gesteld, worden oplossingen gezocht voor problemen die ons allemaal aangaan. Klimaatopwarming, sociale ongelijkheid, armoede…

Ons antwoord op deze problemen is, net als zestig jaar geleden, delen en herverdelen. Want er is genoeg voor iedereen. Maar we moeten ons er van bewust zijn dat niet iedereen een eerlijk aandeel in handen heeft. En dat wie teveel heeft, het misschien met minder zal moeten doen. Zodat iedereen kan leven met genoeg.

Wij mensen zijn geboren delers en delen veel meer dan we denken.  Gooi je enthousiasme in de strijd als vrijwilliger en haal samen met duizenden anderen alles uit de kast om onze partners en hun projecten te steunen.