Open brief aan burgemeester Guido De Padt

'Deze situatie is onmenselijk en hartverscheurend voor alle betrokken families.'


Geraardsbergen. Naar aanleiding van de aanslepende pandemie zijn de woonzorgcentra sinds geruime gesloten voor bezoek. Daardoor kunnen heel wat mensen hun geliefden en dierbaren niet meer bezoeken. De familie Vanden Eynde – Van Wynendaele zitten in dergelijke situatie. Om die reden schrijven ze een open brief naar burgemeester Guido De Padt. De brief verscheen op de sociale media. We publiceren de brief integraal:

“Dit is een open brief aan de heer Guido De Padt. Ik besef dat ik deze hoogge ëerde persoon niet kan taggen, reeds een jaar verwijderd wegens commentaar op onze burgervader! Normaal ben ik niet de aangewezen persoon om kritiek of persoonlijke berichten te plaatsen. Degenen die wensen af te haken om dit verder te lezen, geen zorgen. Eventjes voorstellen, wij zijn een hecht gezin van zeven, Yves Vanden Eynde ,ik, Alban Vanden Eynde , Silke De Sterck en ons Yilca Vanden Eynde die ontsproten is uit een stevige basis, onzen Eugène en Denise. Het is nu bijna een jaar dat we in deze nare situatie verkeren, van lockdown naar lockdown, maar is dit alles ten voordele van onze ouders? Ik weet dat dit kan leiden tot controverse, maar sorry, ik ben van mening dat dit absoluut niet ten goede komt aan de moraal van mijn schoonouders. Ik heb lang geloof gehecht aan de theorie, bescherm ze, maar na de droge sms vandaag (eerste bericht trouwens na terug drie weken opsluiting) dat beide ouders verkouden zijn en koorts maken, waardoor ze hun tweede vaccinatie niet zullen krijgen, heb ik absoluut de moed verloren om hen nog eens te kunnen knuffelen. De recente lockdown in de WZC’s van Geraardsbergen hebben we enkel te danken aan de beslissing van de burgemeester. Vraagje, Guido, u heeft toevallig geen ouders die opgesloten zijn, er dan nog redelijk voor betalen en minder burgerrechten hebben dan een moordenaar? Na de eerste lockdown zagen we ze terug herleven, samen met ons, maar u heeft daar persoonlijk terug een einde aan gesteld. Ik besef dat u momenteel zelfstandig beslist over uw inwoners, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat u even uw gezond verstand gebruikt en onze ouders toch een beetje menselijk contact gunt. Deze situatie is onmenselijk en hartverscheurend voor alle betrokken families. De recente besmetting hebben ze niet van ons h é!!!! Dank u bij voorbaat voor het tegenbericht…”