©Sophie Richez - Winnares 2019 Omloop Het Nieuwsblad Chantal Van Den Broek-Blaak te Denderwindeke

Kijk op tv en vermijd pv, veiligheidsmaatregelen wielerwedstrijden Oost-Vlaanderen

Naar aanleiding van de Omloop Het Nieuwsblad, de eerste koers van het Belgische wielervoorjaar in de provincie Oost-Vlaanderen, kondigt Gouverneur Carina Van Cauter veiligheidsmaatregelen af voor alle wielerwedstrijden op het grondgebied. Dat deed ze op een persmoment in Ninove, de aankomstplaats van de Omloop Het Nieuwsblad, in aanwezigheid van de burgemeester, de organisator en de federale politie.

“De wielersupporters hebben vorig jaar bewezen dat de koers coronaproof georganiseerd kan worden”, vertelde gouverneur Carina Van Cauter tijdens het persmoment. “Tijdens de uitgestelde Ronde van Vlaanderen, één van de vijf wielermonumenten, waren er quasi geen overtredingen. Vandaag heeft de wielerkalender zich hersteld, maar het virus is jammer genoeg nog niet weg. De koers zal dus opnieuw anders georganiseerd en beleefd worden.”

©Sophie Richez – Gouverneur Carina Van Cauter tijdens de persconferentie van Omloop Het Nieuwsblad

Publieksverbod

Daarom kondigt de gouverneur enkele veiligheidsmaatregelen af voor alle wielerwedstrijden op het grondgebied. Tot 5 april 2021 is, onverminderd de bepalingen van het Ministerieel Besluit van 28 oktober 2020 en latere wijzigingen:

– het tijdens wielerwedstrijden in Oost-Vlaanderen verboden randevenementen of bijkomende commerci ële activiteiten te organiseren;
– publiek tijdens deze wedstrijden niet toegelaten aan de start, aankomst, hellingen en kasseistroken;
– het dragen van een mondmasker verplicht langs het parcours van de wielerwedstrijden, vanaf één uur voor tot één uur na de verwachte doortocht (snelste schema) van de wedstrijden.