Buschauffeur met vervallen rijbewijs blaast ‘alarm’


Geraardsbergen. Op maandag 22 februari controleerde de verkeersdienst van de lokale Politie Geraardsbergen/Lierde het verkeer langsheen N42, zowel in de richting van Wetteren als in de richting van Lessen. Tijdens de controle werden er 11 ademtests afgenomen. Een buschauffeur blies ‘alarm’. Bovendien was zijn rijbewijs reeds 3 jaar vervallen. Zijn vervallen rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en er werd een proces-verbaal opgesteld.

Een andere bestuurder blies eveneens positief. Zijn rijbewijs werd voor de duur van 15 dagen ingetrokken. Verder werd een proces-verbaal opgemaakt voor een veetransport.  De banden alsook de hoogte van het voertuig voldeden niet aan de wettelijke normen. Er werden 4 onmiddellijke inningen opgesteld wegens gsm-gebruik achter het stuur.

Julien Borremans

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X