Oude Heirbaan wordt fietsstraat

Veiligheid en comfort bevorderen

Tijdens de jongste zitting van de gemeenteraad op donderdag 25 februari werd beslist dat vanaf 1 mei 2021 de Oude Heirbaan tussen kruispunten Duivelskapelweg en Hemelstraat een fietsstraat wordt. (R17, foto’s DDL)

Het gaat hier over het niet-bebouwde deel van de straat, over een afstand van 1 km. Door dit deel van de Oude Heirbaan als fietsstraat in te richten, wil het gemeentebestuur de veiligheid en het comfort van de fietsers in de Oosterzeelse straten bevorderen. De voorrangsregeling ter hoogte van het kruispunt Oude Heirbaan met Hettingen en Pastoor de Vosstraat wijzigt. De fietsstraat krijgt voorrang. De gemeentelijke diensten zullen zorgen voor duidelijke en voldoende signalisatie.

Fietsstraat

In een fietsstraat is autoverkeer toegelaten maar autobestuurders mogen de fietser niet inhalen. De fietser heeft altijd voorrang in een fietsstraat. De max. toegelaten snelheid in een fietsstraat is 30 km/uur. Info: Schepen voor Mobiliteit Christ Meuleman,  0468 26 93 01, christ.meuleman@oosterzele.be, Wouter Govaert — departement Grondgebiedszaken, 09  363 99 31, wouter.govaert@oosterzele.be.