Bijzonder prestatie van deze KAZ-leerlingen: naar finale van Whizzkids

De zesdejaars van basisschool KA Zottegem hebben zich gekwalificeerd voor de finale van de prestigieuze Whizzkids-wedstrijd.

Naar jaarlijkse gewoonte namen de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van deel aan de Whizzkids-wedstrijd waarin het didactisch gebruik van ICT en media binnen de verschillende leergebieden centraal staat. De wedstrijd omvat 3 vragenreeksen in de periode oktober – februari. Alle vragen en opdrachten staan in het thema van geïntegreerd ICT-gebruik.

De leerlingen van het zesde leerjaar stootten na de drie vragenreeksen door naar de online finale die plaatsvindt op vrijdag 5 maart. Vier leerlingen (Ywen De Couvreur, Cira Werrebrouck, Nora Baeyens en Lilou Baert) vertegenwoordigden de klas. Tijdens de finale kregen ze zoekopdrachten en opdrachten voorgeschoteld. De andere leerlingen konden de finale meevolgen via een livestream. Met hun deelname aan het finalespel behaalden ze de 18 plaats van de 372 deelnemende klassen in Vlaanderen.

Al enkele jaren zet GO! basisschool Atheneum Zottegem in op geïntegreerd ICT-gebruik in alle klassen van de basisschool. Z élfs onze kleuters maken gebruik van Chromebooks, iPads en de PlayTable die hun leren ondersteunen. Door ICT in te zetten in onze lessen cre ëren we een krachtige leeromgeving en laten we de kinderen op school experimenteren en exploreren met media. Ons doel is dat ze “wijze” mediagebruikers worden. “We zijn van mening dat het nodig is dat we onze leerlingen functioneel leren omgaan met de verschillende kanalen die grote hoeveelheden informatie de wereld insturen en hen leren om daar kritisch mee om te gaan”, zegt directeur Dirk Fostier. “Tegelijk leren we hen een veilig en verantwoord media- en internetgebruik aan.”