Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem beboet motorcrossers na klachten

Ingevolge aanhoudende klachten betreffende overlast door crossmotoren en quads op de talrijke trage wegen van Sint Lievens Houtem werd afgelopen zondag een eerste gecoördineerde verkeersactie in dit kader georganiseerd in samenwerking met wijkinspecteurs van Sint-Lievens-Houtem en de verkeersdienst van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem.

“Het oneigenlijke gebruik van de talrijke trage wegen op het grondgebied van Sint-Lievens-Houtem wordt als bijzonder storend ervaren door de vele fietsers en wandelaars op die wegen”, klinkt het bij de politie. “Quads en crossmotorfietsen vormen, o.a. door hun gewicht en motorvermogen, voor de zwakke weggebruikers een re ëel gevaar. Daarenboven zorgen die voertuigen voor (geluids)overlast en is het niet ondenkbaar dat er schade wordt aangericht aan de trage wegen, fauna en flora.”

Er werd tijdens deze actie bijzondere aandacht besteed aan het negeren van verbodsborden, inschrijvings – en verzekeringsplicht, technische eisen, rijbewijs en de controle op de verplichte dracht van beschermingskledij en helmdracht. “In totaal werden 13 inbreuken (onmiddellijke inningen) opgesteld voor bestuurders van motorvoertuigen (motorcrossers), dit voor het negeren van het verkeersbord C3 (58 Euro) en/of het niet correct bevestigen van de offici ële nummerplaat (116 Euro)”, aldus de politie die nog meegeeft dat het niet uitgesloten is dat deze acties in de nabije toekomst nog herhaald zullen worden.