Mobiliteitsmogelijkheden op maat naar het vaccinatiecentrumGeraardsbergen. Donderdag is het exact een maand geleden dat de eerste vaccins werden gezet in De Veldmuis, het vaccinatiecentrum van Geraardsbergen. Na de zorgverleners worden nu onze oudste bewoners gevaccineerd. Wie een uitnodigingsbrief in de bus krijgt, wordt eerstdaags in het centrum verwacht. Geraardsbergen heeft een brede mobiliteitsmix uitgewerkt met onder meer verschillende mogelijkheden aan gratis openbaar vervoer. Wie niet zelfstandig in het centrum geraakt, kan (vrijwilligers)hulp aanvragen.

Er verschillende manieren om naar het vaccinatiecentrum in de Felicien Cauwelstraat te komen:

 • Te voet of met de fiets.
  Er is een grote, overdekte fietsparking.
 • Gratis met de bus.
  Wie met de bus naar het vaccinatiecentrum wil, kan VCGER sms’en op de dag van zijn/haar vaccinatie naar het nummer 4884. Hij/zij zal een gratis heen-en-weer sms-ticket krijgen. Wie geen gsm heeft, kan een papieren ticket aanvragen via ons gratis nummer 0800 94 412. Het ticket wordt dan met de post bezorgd.
  De Lijn heeft een halte op de Astridlaan, net voor het vaccinatiecentrum. Het sms-ticket is ook geldig voor de belbus.
 • Gratis met de trein.
  Sinds dit weekend kunnen burgers gratis met de trein naar het vaccinatiecentrum komen. Het ticket is aan te vragen via de NMBS (via de website, de app, aan de automaten of het loket). Voor sommige deelgemeentes met een station kan dit een goede oplossing zijn. Op het Stationsplein van Geraardsbergen staan er gratis deelfietsen (Blue-bikes) ter beschikking. Er zijn ook gratis shuttles van en naar het vaccinatiecentrum.
 • Met de auto.
  Er is voldoende parkeermogelijkheid.

Ook voor wie er niet zelf geraakt, zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Met hulp van familie of iemand uit de bubbel.
  Personen die minder mobiel zijn of hulp nodig hebben, mogen een begeleider meebrengen naar het vaccinatiecentrum.
 • Wie naar het gratis nummer 0800 94 412 belt, kan een hulprit aanvragen. Een vrijwilliger haalt de burger op en brengt hem/haar terug. Voor 70-plussers en minder mobiele personen (in het bezit van een parkeerkaart voor personen met een handicap) is deze oplossing volledig gratis. Andere burgers betalen een kleine bijdrage. Het 0800 nummer is elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur.
 • Voor mensen die niet mobiel zijn, kan de huisarts een thuisvaccinatie aanvragen.

“Als lokaal bestuur vinden we een geschikte mobiliteitsoplossing op maat van elke burger belangrijk. Iedereen mag uiteraard met de eigen auto komen maar er zijn heel wat andere mogelijkheden. Te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Samen met Ninove hebben we een overeenkomst met De Lijn gesloten. Onze burgers kunnen op die manier gratis met de trein én de bus naar het vaccinatiecentrum komen. Daarnaast hebben we een uitgebreide vrijwilligerswerking. Wie niet zelf in het centrum raakt en geen beroep kan doen op familie of vrienden, kan een hulprit aanvragen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die zich wil vaccineren daar ook de mogelijkheid toe krijgt”, zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont.

Wie een mobiliteitsvraag heeft of een hulprit wil aanvragen, kan van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur terecht op het gratis nummer 0800 94 412.