Ronde van Vlaanderen een flop voor het toerisme in de Vlaamse Ardennen

Dynamiek van het toerisme in Oost-Vlaanderen een ramp!

Normaal is het weekend van de Ronde van Vlaanderen een topweekend voor het toerisme in onze regio. De gastverblijven zitten dan allemaal vol. Door de coronapandemie is het dit jaar ook weer anders. Normaal rijden de wielertoeristen ( tot 16000) hun rit de zaterdag voor de ‘Grote Ronde V.VL’ maar dit jaar wordt de rit uitgesteld naar midden september. Vraag is of die wielerfanaten dan hun ronde nog komen rijden als de Ronde al is gereden in april. Velen maken er immers een meerdaagse uitstap van.

De streek wordt  hier op slot gedaan met heel wat beperkingen want niemand mag naar hier komen. Langs de kust mag men met tienduizenden lopen maar hier mag niks. Begrijpe wie begrijpen kan.

De provincie Limburg wordt massaal gepromoot tijdens deze pandemie en in Zuid-Oost-Vlaanderen mag niks. We zien nauwelijks promotie voor de streek. Dit stelt ook  hoteluitbater Luc Wachtelaer uit Horebeke vast.   Luc baat al 25 jaar Horenbecca , een hotel in het centrum van Horebeke uit. “Normaal heb ik wel tot 100 gasten (2019) en dit jaar heb ik er 0, een complete ramp. De Ronde is normaal een topweekend en nu is het een grote flop. We hebben nood aan een salesmanager die onze streek kan verkopen. De versnippering van de toeristische diensten en het gebrek aan de nodige know how speelt ons parten.  Vraag is of dit verloren marktaandeel nog ooit goed te maken is? Ik heb respect voor de maatregelen maar er is veel meer enthousiasme voor de streek nodig om ons weer goed op de kaart te zetten.”

De beelden van de Ronde zondag a.s. zijn wellicht wel promotie voor de streek maar daar kopen we nu niks mee.

 

X