Okra trefpunt Nederbrakel steunt de lokale handelaars met een paasgeschenk voor al hun leden

 

13 maart 2020, begin van de eerste lockdown, ingevolge COVID-19.

Geen van onze activiteiten, koffietafels, wandelingen, fietstochten, petanquen, lijndansen, actief sporten, bingo, viering jubilarissen, carnavalsviering, paasfeest, kerstfeest, crea, is kunnen doorgaan, met uitzondering in de voorbije maanden juni tot oktober enkele activiteiten in openlucht en in beperkte vorm.

Ondanks alles proberen we toch nog zoveel als mogelijk contact te houden met onze leden. De deur-aan-deur gesprekken, de belacties, onze maandelijkse nieuwsbrieven en af en toe een kleine attentie voor al onze leden hebben er toe geleid dat okra trefpunt Nederbrakel toch nog sociaal verbonden blijft. Dit hebben we duidelijk kunnen merken bij het hernieuwen van het lidmaatschap. We tellen nog steeds 266 leden!

 

13 maart 2021 , een jaar later, kennen we nog steeds dezelfde toestand. Ons gepland paasfeest van dinsdag 20 april dient opnieuw geannuleerd te worden. De horeca kan ten vroegste terug opengaan op 01 mei, als de coronacijfers gunstig ge ëvolueerd zijn.

We kunnen dus alweer niet bij elkaar komen om Pasen te vieren. Geen bezinningsteksten, geen paasmaaltijd in feestzaal De Linde! Maar het okra-team trefpunt Nederbrakel heeft toch aan zijn leden gedacht. We laten hen niet in de kou staan en ieder okra lid krijgt als paasgeschenk een gemeentelijke geschenkbon ter waarde van 10 euro. De geschenkbon kan uitgewisseld worden bij één van de deelnemende plaatselijke handelaars, die wij dan op die manier ook een hart onder de riem steken.

Financieel is dit een grote investering voor ons trefpunt, maar we hebben nog wat spaarcentjes waardoor alles draagbaar is voor onze Okra-kas.

 

Pasen is het belangrijkste “christelijke feest” in het liturgische jaar, volgend op de “Goede Week”. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de derde dag na zijn kruisiging. Enkele bezinningsteksten rond Pasen worden samen met het paasgeschenk en onze paaswensen in een mooi versierde omslag overhandigd aan onze leden.

 

X