Snelheidsduivel rijdt 53 km/u te snel met geseind rijbewijs en gewiste nummerplaten


Geraardsbergen. Op zondag 4 april hield de verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde een actie ‘Snelheid met onderschepping’. In totaal werden 977  voertuigen gecontroleerd. 65 chauffeurs – of bijna 7% – reed te snel.De grootste snelheidsduivel reed 123 km/u waar max 70 km/u toegelaten was. Daarenboven bleek dat deze overtreder een geseind rijbewijs voorlegde én een voertuig bestuurde waarvan de nummerplaat gewist was! Zowel rijbewijs als nummerplaten werden in beslag genomen en een proces-verbaal ‘bedrieglijke verberging’ werd opgesteld.

Er werden 32 ademtesten alsook 4 drugstesten afgenomen. E én bestuurder legde zowel een positieve adem- als drugstest af. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen! Een andere bestuurder legde na de vaststellingen van overdreven snelheid tevens een positieve drugstest af. Ook dit rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Er werd ook een overtreding vastgesteld voor het foutief gebruik van handelaarsnummerplaten. Deze werden in beslag genomen.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

 

X