Vlaams Belang Haaltert schenkt boeken aan Haaltertse bibliotheken

Bij nazicht in de Haaltertse bibliotheken stelde lokaal fractieleider Pieter De Spiegeleer vast dat er een opmerkelijke subjectiviteit bestaat in het aanbod van boeken van Vlaamse auteurs uit de politieke wereld.

Pieter De Spiegeleer: “Het is opmerkelijk dat er geen enkel boek terug te vinden is van een schrijver die actief is of was als politicus van het VB. Dat het Vlaams Belang, een partij die in Haaltert drie zetels in de gemeenteraad heeft, de laatste nationale peilingen telkens als grootste partij van Vlaanderen uit de bus komt, flagrant wordt “vergeten” is wel heel bizar. Dat we bv. wel boeken terugvinden van PVDA-politicus Peter Mertens en Kristof Calvo (Groen!) maakt het nog wat cynischer.”

“Het is toch de taak van een gemeentebestuur om in haar openbare bibliotheken op een objectieve en weldoordachte manier boeken aan te bieden. Wat we hier vaststellen staat daar totaal haaks op en is wel wel een heel sterk staaltje van doorgedreven politieke-correctheid”.

“Het moment van de actie komt dan ook niet toevallig”, vervolgt De Spiegeleer. “Uitgerekend deze week blijkt dat het failliete Boek.be, de organisator van de Antwerpse Boekenbeurs niet verkocht geraakt. Uiteraard zijn daar diverse redenen voor maar één klare reden is natuurlijk het feit dat Boek.be ook heel erg in datzelfde politiek-correcte bedje ziek was en op die manier een aanzienlijk bezoekerspotentieel bewust uitsloot (Jarenlang weigerde de organisator om één bepaalde uitgeverij toe te laten op de boekenbeurs — nota bene een uitgeverij die boeken van VB-politici publiceerde). Dat iemand als Jos Geysels, de “uitvinder van het cordon sanitaire”, geruime tijd voorzitter van Boek.be was, zegt ook heel wat terzake.”

Vandaag overhandigden van de Haaltertse afdeling van het Vlaams Belang de volgende boeken op een zorgvuldige manier:

“Toekomst in eigen handen”, van Tom Van Grieken, “De ontvoering van Europa” van Gerolf Annemans en het “Corona blunderboek” van Barbara Pas en Chris Janssens.

“Wij gaan er vanuit dat dit geschenk met veel graagte in ontvangst zal genomen worden, maar we willen met deze actie ook een krachtig signaal geven. Voor ons kan het niet dat een selectie van publieke boeken gemaakt wordt op een                                  (politiek-)subjectieve manier. In de volgende gemeenteraad zullen we de bevoegde schepen, dhr. Ottoy hier dan ook attent op maken”, besluit De Spiegeleer.