Vlotte vaccinatie in Zottegem

2.196 Oosterzelenaars kregen hun eerste prik

Op vrijdag 9 april 2021 zagen we hoe goed het Vaccinatiecentrum Zottegem georganiseerd is. Alles zit perfect in mekaar. Na het vriendelijk onthaal aan de toegang en de balie werden we na de registratie gevaccineerd door een charmante verpleegster (het oog wil ook wat). Zonder enig probleem en met de glimlach werd het vaccin toegediend. We hebben de prik zelfs niet gevoeld. Na een paar minuutjes ben je al de wachtzaal, waar je gevraagd wordt om een kwartiertje te verblijven. Een arts doet er toezicht. De vaccinaties verlopen volgens plan. We willen in naam van vele anderen, dank u wel zeggen aan het Vaccinatiecentrum Zottegem, veel waardering voor de administratieve medewerkers, verpleegkundigen, de artsen,…voor hun inzet en hun betrokkenheid. Perfect georganiseerd. Het eerste bevrijdend spuitje is zeer welkom.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Opvallende wegwijzers leiden je probleemloos naar het Vaccinatiecentrum Zottegem. De site Bevegemse Vijvers is vlot bereikbaar, geen parkeerproblemen op de wel heel ruime parking.
Tot en met 8 april 2021 hebben 2.196 Oosterzelenaars hun eerste coronaprik gekregen in het Vaccinatiecentrum Zottegem. Dat is 19,99 % van de 10.983 inwoners (+ 18 j).. De vaccinatiecampagne verloopt goed. Van de 80 — plussers kreeg al meer dan 85 % hun eerste prik.
Als je ziet welke inspanningen artsen, verpleegkundigen in onze Ziekenhuizen en in de Vaccinatiecentra leveren is het schandalig hoe een deel van de bevolking de coronamaatregelen aan hun laars lappen. Ze brengen anderen in gevaar. We kunnen bijvoorbeeld geen begrip opbrengen voor wat gebeurde in een Brussels park. Willen feesten in volle coronatijd? Neen. Het kan nu nog niet. En ja, het duurt langer dan we ooit gedacht hebben en mogelijk nog langer dan we vrezen. Leven in een democratie heeft ontelbare voordelen, maar er is een gouden regel, je eigen vrijheid stopt daar waar je die van een ander in gevaar brengt.
Belast de 0800 20 072 niet
Bij het Vaccinatiecentrum Zottegem stromen op piekmomenten honderden telefoons binnen op het gratis nummer 0800 20 072. Het leidt tot wachttijden en frustraties. BEL NIET naar het Callcenter indien je nog geen uitnodiging ontvangen hebt. Wacht rustig af, de uitnodiging volgt. BEL NIET naar het callcenter om uw uitnodiging te bevestigen. Indien je geen computer hebt vraag aan een buur, kennis,…om uw bevestiging of annulering via de computer te regelen. BEL NIET naar het callcenter om u op de reservelijst van Qvax te zetten. Zoek iemand die dat wil doen voor jou op de website van de Vlaamse Overheid: www.qvax.be. Zo kunnen de lijnen van het Callcenter open blijven voor andere vragen.   Reporter 17
X