Natuurpunt lokt de inwoners van Oosterzele naar buiten met… een stoel

Natuurpunt lokt de inwoners van Oosterzele coronaproof naar de Oosterzeelse natuur. Ze maakten een stoel uit afvalhout en verstoppen hem ergens op een groen plekje in Oosterzele. Wie de stoel vindt en dat bewijst met een selfie, maakt kans op een dozijn trappisten. Elke maand verplaatst de stoel zich.

“ Nu we reeds een jaar geen groepsactiviteiten kunnen organiseren, zochten we naar een activiteit die je individueel of met je bubbel kan doen, toegankelijk voor iedereen en de mogelijkheid geeft verschillende ‘groene’ locaties van Oosterzele te ontdekken”, zegt Wouter Verbouwe, bestuurslid van Natuurpunt Oosterzele. “Aangezien samen aperitieven nu geen optie is, kunnen we ineens ook onze voorraad drank op een ludieke manier uitdelen.”

De stoel herken je aan het uiltje dat erop zit. Samen hebben ze reeds de natuurgebieden Gondebeekvallei en Ettingenbos bezocht. De 12 hectare Ettingebos tussen de dorpskernen van Oosterzele, Scheldewindeke en Balegem kon Natuurpunt Oosterzele aankopen in 2020. Voor deze aankoop loopt nog een fondsenwervingscampagne die je kan steunen via www.natuurpuntoosterzele.be.

De laatste stop was de nieuwe belevingstuin van WZC OLV Ter Veldbloemen in Scheldewindeke waar natuurbeleving van de bezoekers centraal staat en waar ook een zo hoog mogelijke biodiversiteit wordt nagestreefd. Momenteel werden, in samenwerking met Natuurpunt Oosterzele, reeds de knotwilgen lans de spoorweg gepoot.

Ondertussen is de stoel ook daar vertrokken naar opnieuw een nieuw verborgen stukje natuur. Foto’s van deze locatie vind je op de Facebook pagina van Natuurpunt Oosterzele.

 

Over Natuurpunt Oosterzele

Natuurpunt Oosterzele is de lokale afdeling van Natuurpunt voor de gemeente Oosterzele. Natuurpunt is een vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Dat doet Natuurpunt door natuurgebieden aan te kopen en te beheren, de toestand van soorten en biotopen te bestuderen, vorming en activiteiten te organiseren en in dialoog te treden met beleidsmakers en andere organisaties. Eind 2020 telde Natuurpunt Oosterzele meer dan 400 aangesloten leden en beheerde ze meer dan 20 ha natuur in Oosterzele.