Roltrappen station Zottegem worden hersteld én verbeterd!

De roltrappen aan de voorkant en achterkant van het NMBS-station in Zottegem leiden momenteel van beneden naar boven en niet omgekeerd. Vanuit de Seniorenraad en Raad van Personen met een Beperking werd de vraag gesteld om roltrappen te installeren die in twee richtingen werken.

“Dit werkt perfect en bezorgt de reizigers met een beperkte mobiliteit een bijkomend comfort zonder te moeten investeren in een tweede toestel”, aldus bezielster van het initiatief Chantal Praet. “Volgens de NMBS is het technisch mogelijk, maar omwille van technische en veiligheidsredenen mag je de roltrap niet afwisselend in beide richtingen laten draaien. De NMBS liet mij ook weten dat de roltrap aan de voorkant helemaal tot beneden komt, waarbij de 3 aparte treden verdwijnen. De toegankelijkheidsmanager vertelde mij dat in het kader om het station Zottegem toegankelijk te maken, normaal voorzien in 2027, liften worden geïnstalleerd. Personen met een beperkte mobiliteit zullen dan ook minder afhankelijk zijn van anderen.”

Lees ook: