Dienst Bib & Toerisme lanceert nieuwe wandelroute

De heks van Balegem

Ronduit een schitterend initiatief van onze bloedeigen Bibliotheek & Toerisme. In deze vermadelijke coronatijden is wandelen, bewegen,.. belangrijker dan ooit. Op zaterdag 24 april lanceert de dienst Bibliotheek & Toerisme een nieuwe wandelroute: De heks van Balegem. De wandeling wordt permanent ter beschikking gesteld. Door het scannen van QR-codes onderweg krijg je onderweg mysterieuze verhalen en bijzondere anekdotes te horen. (Reporter 17, foto dienst B&T).

Laat je op sleeptouw nemen voor een wandeling doorheen de verborgen geschiedenis van Balegem. Vertrek- en eindpunt is Stokerij Van Damme. De tocht van om en bij de 5 km leidt je onder meer langs de Guillotinemolen, de Balegemse kerkhoven, de Duivelskapel en andere hoekjes die je misschien wel kent maar nadien in een ander licht zal zien. Vanaf 24 april (Erfgoeddag 2021) is het traject   te verkrijgen in Stokerij Van Damme en de bibliotheek of kan je downloaden via de website van Toerisme Oosterzele: https://oosterzele.bibliotheek.be/toerisme. Dienst Bib & Toerisme heeft   veel woorden van dank voor Leen Persijn (De heks van Balegem), Antoine Van de Velde (stem Gaston Van De Velde), Heemkundig Genootschap van Rode (geschiedkundig onderzoek) en Wild van Vorm (opname & montage).   Dienst Bib & Toerisme blijft boordevol goede idee ën zitten, blijft niet bij de pakken zitten, en nodigt je van harte uit om de nieuwe wandelroute ‘De heks van Balegem’ te ontdekken. Wil je eens lekker ontspannen? Dan is deze nieuwe wandelroute een absolute aanrader. Een leuke trip. Trek er op uit, relaxt in eigen streek. Vele mensen kennen de troeven van Balegem niet. Geniet van het panorama, het landelijk karakter, het Balegemse erfgoed.   Reporter 17