Bijna 85 % van 65 plussers is gevaccineerd met eerste dosis

Vaccinatiecentrum Zottegem komt onder stoom

Het aantal gevaccineerde Oosterzelenaars blijft elke dag stevig groeien. Intussen zijn bijna 85 % van de 65 plussers van Oosterzele gevaccineerd met een eerste dosis van het Covid-19 vaccin. Om precies te zijn, van de 65 plussers zijn er al 2.188 per 2.656 inwoners gevaccineerd. Dat is 82,38 procent van de 2.656 vijfenzestig plussers (toestand 23 april 2021). Er zijn ook al tal van Oosterzelenaars die voor hun tweede prik komen. De 60 plussers komen in mei volop aan bod. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

We kunnen al stilaan beginnen dromen van een terugkeer naar het Normale Leven. We kunnen straks weer op de terrassen. Hunkerend naar een shot alcohol op een zonovergoten terras, heerlijk toch. Het zijn inderdaad toch vooral de vaccins die ons naar de Grote Bevrijding moeten leiden. De vaccinatiecampagne in Vaccinatiecentrum Zottegem komt onder stoom. Volgens de epidemiologen moeten we in principe 70 procent van de bevolking vaccineren om groepsimmuniteit te bereiken. Elk vaccin telt. Laat u vaccineren. Het ziet er naar uit dat we meer dan 80 procent gaan bereiken. Het zit snor. Maar het virus heeft ons geleerd dat we met onze planeet anders moeten omspringen. Overal ter wereld ging de temperatuur omhoog. De koorts die uitbrak is het vermaledijde coronavirus. De onzichtbare vijand heeft inmiddels al wereldwijd   3 miljoen levens ge ëist. We moeten nog even volhouden, nog even door ploeteren, mits een voldoende hoge vaccinatiegraad mogen we straks de terrassen op, drinken, onze vrienden thuis ontvangen, misschien opnieuw reizen,…het Rijk der Vrijheid wenkt.

Het Vaccinatiecentrum Zottegem is perfect georganiseerd. Om sneller te vaccineren, moet je natuurlijk voldoende vaccins hebben. Het gaat vlotter met de leveringen. We mogen natuurlijk niet vergeten dat de farma-industrie een topprestatie heeft geleverd om in een mum van tijd de vaccins te ontwikkelen. Wereldwijd is de vraag groot. De vaccinaties in Zottegem verlopen heel vlot, na een paar minuutjes ben je al in de wachtzaal, waar je gevraagd wordt om een kwartiertje te verblijven. We willen nog maar eens, in naam van velen, oprecht dank u wel zeggen. Er is veel waardering voor de verpleegkundigen, de artsen,de administratieve medewerkers, vrijwilligers, het Rode Kruis.     Reporter 17