Emma Van der Maelen (Vooruit) stelt voor om huwelijk voor de wet in openlucht te voltrekken


Geraardsbergen. Afgelopen gemeenteraad diende Vooruit-gemeenteraadslid Emma Van der Maelen een voorstel in om verliefde koppels de kans te bieden om te trouwen in openlucht.

De huidige COVID-pandemie zet inwoners aan om op een creatieve manier op zoek te gaan om bepaalde activiteiten op een veilige manier te organiseren. ‘Deze creatieve denkoefening kan je ook bij enkele steden en gemeenten vinden’, zegt raadslid Emma Van der Maelen. ‘Door de pandemie zijn verschillende steden en gemeenten op zoek gegaan naar een buitenlocatie waar je officieel kan trouwen.’

‘Ondertussen is duidelijk geworden dat het virus minder krachtig is in de openlucht. Er is er ook meer ruimte om de nodige afstand tussen de aanwezigen te voorzien. Trouwen in openlucht zou dus niet alleen een veiliger alternatief zijn, door de huidige COVID-maatregelen zouden er ook meer aanwezigen kunnen zijn op de trouw.’

Ook Geraardsbergen heeft verschillende mooie buitenlocaties waar een kan worden voltrokken. ‘Vandaar dat Vooruit Geraardsbergen de vraag stelde aan het lokaal bestuur van Geraardsbergen om de piste om (een) buitenlocatie(s) voor een officieel huwelijk te onderzoeken. Met het goede weer in aantocht zou dit voor vele families een oplossing kunnen zijn om in deze moeilijke tijden toch een romantische moment met familie en vrienden op afstand te kunnen hebben’, besluit Van der Maelen.

Deze buitentrouwen kunnen in de smaak vallen waardoor het een nieuw vast gegeven kan worden voor de toekomstige koppeltjes in onze stad. Het stadsbestuur stond alvast positief tegenover het voorstel en beloofde om de piste om buiten te trouwen te onderzoeken.

Julien Borremans