Rijverbod voor Zottegemnaar die betrapt wordt op cocaïne achter het stuur

Een 29-jarige Zottegemnaar die betrapt werd op het gebruik van cocaïne in het verkeer werd in de politierechtbank van Oudenaarde veroordeeld tot een rijverbod van 20 dagen. Vooraleer hij zijn rijbewijs terug krijgt moet hij slagen in medische en psychologische proeven.

Hij werd betrapt door de politie toen hij een straat inreed waar dat niet mocht. Bij de controle door de politie die volgde op de overtreding testte hij positief op cocaïne. Aan de verbalisanten verklaarde hij dat hij inderdaad cocaïne had gebruikt. Niet de dag zelf, maar tijdens een feestje de dag ervoor. Als na het rijverbod uit de medische en psychologische proeven blijkt dat de man niet verslaafd is en in staat wordt geacht met een wagen te rijden, krijgt hij zijn rijbewijs terug. Hij moet sowieso een geldboete van 800 euro betalen.

X