©Werkpunt Ninove vzw - Burgemeester Christophe D'Haese en Tania De Jonge

Steunpunt Welzijn VZW & Werkpunt Ninove VZW

“Met de opbrengst worden 2 cargofietsen gekocht. De teller van de crowdfunding staat intussen op meer dan 3.500 euro! We hebben jouw steun nodig voor dit unieke project!”

Crowdfunding met Streekmotor23, onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen : Ophaalservice Snel en Wel in Aalst én in Ninove

Project

De twee partners in dit project, Steunpunt Welzijn VZW uit Aalst en Werkpunt Ninove VZW willen een  nieuw, innoverend en duurzaam project opstarten, namelijk een  ophaalservice voor recyclageafval op de fiets!   Via speciaal uitgeruste cargofietsen zullen ze tuin- of ander afval (tot 150 kg) kunnen ophalen bij particulieren en bedrijven. Met de cargofiets wordt het recycleerbaar afval vervolgens naar het recyclagepark van ILvA gebracht.

Nodige investering : twee cargofietsen of 20 000 euro

Om de ophaalservice van start te laten gaan willen de partners twee cargofietsen aankopen, één voor Aalst en één voor Ninove. Die kosten 10.000 euro per stuk. Het is de bedoeling om via crowdfunding het vereiste bedrag op te halen. Streekmotor23, onderdeel van Streekfonds Oost-Vlaanderen, ondersteunt dit initiatief en zal elke donatie verdubbelen (tot 5.000 euro max.)

“Met de opbrengst worden 2 cargofietsen gekocht. De teller van de crowdfunding staat intussen op meer dan 3.500 euro! We hebben jouw steun nodig voor dit unieke project!”

©Werkpunt Ninove vzw

Uitbreiding sociale tewerkstelling

De Burgemeester van Aalst, Christophe D’Haese, ziet kansen voor bijkomende sociale tewerkstelling in de beide steden. “Met de steun voor deze actie krijgt de Aalstenaar en de Ninovieter niet enkel een nieuwe dienstverlening maar cre ëren we ook bijkomende sociale tewerkstelling. We bieden mensen opnieuw kansen binnen het arbeidscircuit en verhogen hun welzijn. Kortom, veel vliegen in één klap.”

“Dit project biedt een unieke dienstverlening voor de Aalstenaars en de Ninovieters én ondersteunt de tewerkstelling in eigen regio.”

©Werkpunt Ninove vzw – Burgemeester Christophe D’Haese

Snel en Wel komt naar Ninove

De Burgemeester van Ninove, Tania De Jonge, verwelkomt de plannen om in Ninove van start te gaan met een fietskoerierdienst. “Deze crowdfunding zie ik niet los van het gegeven dat Snel&Wel, dat reeds actief is in Aalst en de Vlaamse Ardennen, ook naar Ninove komt. Met het stadsbestuur willen we de fietskoerierdienst en dit mooie project in het bijzonder, alle kansen geven. Ik ben ook overtuigd dat voor vele inwoners de ophaalservice een absolute meerwaarde is. Niet elke inwoner vindt de tijd, heeft een auto of is fysiek in de mogelijkheid  om naar het recyclagepark te gaan.”

“Voor vele inwoners wordt deze ophaalservice een absolute meerwaarde is.  Niet elke inwoner vindt de tijd, heeft een auto of is fysiek in de mogelijkheid  om naar het recyclagepark te gaan.

©Werkpunt Ninove vzw – Burgemeester Tania De Jonge

Unieke samenwerking met ILvA

Het project wordt mee uitgedragen door ILvA, de afval-intercommunale die de recyclageparken beheert.  Voorzitter van ILvA Bart Van den Neste ziet de samenwerking alvast zitten: “Hoeveel perfect door ons te verwerken afval ligt niet ergens stof te vangen?   Veel inwoners gebruiken trouwens hun gratis 100 kilo per gezin niet. Met de ophaalservice kunnen we meer inwoners bereiken én steunen we een milieuvriendelijk alternatief voor de auto mee. Zo’n project dragen we graag mee uit.”

“Met de ophaalservice kunnen we meer inwoners bereiken en steunen we een milieuvriendelijk alternatief.”

Meter en Peterschap

De burgemeesters van Aalst en Ninove Christophe D’Haese en Tania De Jonge steunen de actie en zijn Peter en Meter. Zij trekken mee de (fiets)kar!

“Burgemeesters Christophe D’Haese en Tania De Jonge trekken mee de (fiets)kar!”

 Steunen kan tot 30 juni 2021 via  https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/29724

Giften zijn vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar

Steunpunt Welzijn VZW uit Aalst en Werkpunt Ninove VZW danken u van harte!

X