© Boeckx Architects , De Laere , Egmont , Eurochair , OCMV Zottegem , Projecten , Wissner bosserhof

Versoepelde bezoekersregeling in woon-zorgcentrum Egmont

In woon-zorgcentrum Egmont in Zottegem wordt vanaf vandaag een nieuwe, versoepelde   bezoekregeling toegepast. Iedereen is er opnieuw welkom voor bezoek, weliswaar nog steeds   volgens een aantal strikte richtlijnen want voorzichtigheid en waakzaamheid blijven immers belangrijk.    

“We zijn bijzonder verheugd om na een lange, moeilijke periode de deuren van ons WZC Egmont terug   voorzichtig te openen. Wagenwijd open zetten, dat kan nog niet, de coronacrisis is immers nog niet voorbij. We volgen uiteraard zoals steeds de nationale veiligheidsmaatregelen dus bewoners en hun familieleden   kunnen met een gerust hart genieten van een iets ‘normaler’ bezoek,” zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V).   “Concreet is vanaf 8 mei bezoek mogelijk op de woning, en dat elke dag van 11 tot 19 uur, voor maximum   twee personen van dezelfde bubbel die onder hetzelfde dak wonen. Bezoek binnen is enkel toegestaan   voor 18+ bezoekers, maar jongeren die hun grootouders willen bezoeken verwelkomen we graag buiten. Ook de cafetaria heropent, maar wel enkel voor bewoners en hun bezoek (niet voor externen) en volgens   de richtlijnen die ook voor horeca toegepast worden (bv bediening aan tafel, tafel per bubbel, …). “

“Om de veiligheid en het welzijn van onze bewoners, medewerkers en andere bezoekers te garanderen,   werden de GAST principes uitgewerkt. Die staan voor Gezond, want je komt niet op bezoek als je ziek bent,   Aanmelden en Afstand houden, Spreek indien je contact had met iemand die besmet is, en Toepassen van   correcte hygi ëne en mondmasker regels,” vult schepen van sociale zaken Peter Vansintjan (CD&V) aan.    

Familieleden van bewoners zijn reeds op de hoogte gebracht van de nieuwe bezoekregeling.

“We rekenen   op ieders verantwoordelijkheid om de regels te respecteren, de veiligheid blijft altijd onze prioriteit,” besluit   burgemeester De Potter. “We kijken er met z’n allen enorm naar uit om terug meer bezoek te mogen   ontvangen en wensen onze bewoners en hun familie veel fijne en warme bezoekmomenten!”  

X