Burgemeester Tania De Jonge
©Sophie Richez - Burgemeester Tania De Jonge

Burgemeester Tania De Jonge tevreden na eerste terrasweekend

Het eerste terrasweekend na de lockdown lokte heel wat terrasliefhebbers naar de stad. Tot tevredenheid van de horeca-uitbaters en de stad zelf, want alles verliep rustig en met respect voor de maatregelen.

De stad had vooraf werk gemaakt van het informeren van de horeca-uitbaters over de maatregelen die moesten gevolgd worden, en is dan ook blij dat de horeca-uitbaters deze ook respecteerden.

Schepen voor lokale economie Alain Triest: “Het is voor de uitbaters zeker niet altijd makkelijk om alle regels toe te passen, maar het doet ons veel plezier dat we konden vaststellen dat zij allemaal hun best deden om alles zo correct mogelijk te laten verlopen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat dat ook zo zal blijven, en mensen in alle veiligheid zullen kunnen blijven genieten van een hapje of een drankje op het terras van hun favoriete zaak.”

©Sophie Richez – Alain Triest en Tania De Jonge

Ook de politie blikt tevreden terug op het voorbije weekend. Burgemeester Tania De Jonge: “De politie was het volledige weekend op het terrein om te controleren of er geen inbreuken waren op de maatregelen. Zij waren blij te kunnen melden dat alles goed en vlot is verlopen. Ook met het verplichte einduur (terrassen moesten om 22 uur sluiten) waren er geen problemen.”