10.000ste en 15.000ste prik in vaccinatiecentra

In de beide vaccinatiecentra van de eerstelijnszone Panacea werd deze week een mijlpaal bereikt: in Herzele werd de 10.000ste eerste prik gezet en in Zottegem de 15.000ste. “Dat de vaccinatiecentra deze mijlpalen kunnen vieren, toont aan dat de vaccinatiebereidheid hoog is. We hopen dat de groepen die hierna aan de beurt komen even enthousiast zijn,” zegt Eline Van Der Meiren, populatiemanager ELZ Panacea.

Op maandag 17 mei werd Ingrid De Lange uit Brakel opgewacht aan de ingang van het vaccinatiecentrum in Zottegem door Jenne De Potter en Stefaan Devleeschouwer, burgemeesters van Zottegem en Brakel. Ingrid was blij verrast met deze bijzondere ontvangst. Ook Patrick Van Herzeele uit Sint-Lievens-Houtem werd een dag later opgewacht aan het vaccinatiecentrum Herzele omdat hij daar de 10.000e eerste prik mocht ontvangen. Beiden mochten naar huis gaan met een zeer originele taart. De datum van hun eerste vaccinatie stond misschien al met stip in hun agenda maar werd door deze fijne attentie nog een tikkeltje bijzonderder.

Op 22 februari werd in Zottegem de 1e prik gezet en op 23 februari die in Herzele. Aanvankelijk werd gewerkt met slechts enkele vaccinatielijnen maar daar kwam snel verandering in door steeds meer leveringen van de vaccins. De komende weken worden die aantallen nog opgetrokken waardoor het aantal gevaccineerde personen nog sneller kan stijgen. Momenteel zijn er 3000 tot 4000 leveringen per week. De komende weken stijgt dat tot 7000 leveringen per week.

“Dit wordt enkel mogelijk gemaakt door de goede organisatie van beide vaccinatiecentra en de vele medewerkers en vrijwilligers die het beste van zichzelf geven in de call- en vaccinatiecentra,” concluderen de burgemeesters.