Dance D-Vision opnieuw een jaar uitgesteld

De organisatie van het populaire dancefestival Dance D-Vision in Zottegem laat weten dat er na vorig jaar ook dit jaar geen editie komt. Noteer alvast 5, 6 en 7 augustus 2022.

“Ondanks de grote collectieve inspanningen die we hebben geleverd om onze wereldwijd bekende evenementensector te verdedigen, met de hoop dat dit een positieve verandering voor de zomer van 2021 teweeg zou brengen, moeten we de feiten onder ogen zien. Ook al treedt de festivalsector langzaam uit de schaduw, 10 Years Dance D-Vision zal nog even moeten wachten. Sinds de gemiste 2020 editie hebben we er alles aan gedaan om jullie in 2021 een droomeditie te bieden zoals het hoort: een unieke ervaring die meer dan 25 000 muziekliefhebbers en 120 artiesten samenbrengt op 5 magische podia. Wij waren klaar om samen met jullie opnieuw 3 dagen feest en muziek tot in de nacht te vieren. Daar waar het de afgelopen maanden in de media vaak ging over de horeca, en bitter weinig over de cultuur- en de eventsector, hebben wij als festivalorganisatie na bijna meer dan 400 dagen geen enkele officiële communicatie noch richtlijn ontvangen voor het organiseren van een festival of massa-evenement. Tot op de dag van vandaag is er geen enkele duidelijke richtlijn of verplicht protocol beschikbaar om ons op te baseren voor het correct organiseren van een massa-evenement met 25 000 bezoekers op 3 dagen, inclusief een camping met 2500 kampeerders.”

“We geloofden in de vaccinatiecampagne. Dat gaf ons de hoop dat we eind juli – begin augustus 2021 weer allemaal op de Bevegemse Vijvers zouden kunnen samenkomen om te feesten als nooit tevoren. Echter, een 10-jarig jubileum van Dance D-Vision met 25 000 achter mondmaskers verstopte gezichten, 5 stages met verplicht uit elkaar gescheiden gehouden festivalgangers en eventueel tafels zonder toegang tot aan de talloze fijne bars zou immers maar een mislukte poging zijn om zowel jullie, de festivalgangers, als ons, de organisatoren, te laten geloven dat het daar feest zou zijn. Dit zou niet Dance D-Vision zijn.   Festivalgangers die reeds in het bezit zijn van tickets voor de editie van 2020 krijgen zeer binnenkort een duidelijke e-mail met instructies. Alle gekochte tickets en blijven uiteraard geldig voor Dance D-Vision 2022.”

“Lieve bezoekers, wat zullen we jullie dit jaar opnieuw missen op de Bevegemse Vijvers. Onze gedachten gaan uit naar al onze medewerkers, vrijwilligers, artiesten en al onze dienstverleners en partners die weer een halfdonker zomerseizoen te wachten staat. De 10 Year Dance D-Vision op 5, 6 & 7 augustus 2022 wordt het magische moment van ons weerzien! We danken jullie voor jullie ongelooflijke steun en delen jullie verlangen naar betere dagen.”

Meer info via de website van Dance D-Vision