Jeugd- en sportdienst halen pumptrack naar Zwalm

 

De Zwalmse jeugd- en sportdienst slaan de handen in elkaar en bieden een alternatief voor de geannuleerde Buitenspeeldag en schoolsportdagen. Morgen, woensdag 26 mei, zal een pumptrack worden geplaatst op de recreatiesite. Dat is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Je kan het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Daardoor is het geschikt voor alle fiets- en skatesporten: van crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates tot longboards en skateboards. Er is daarnaast ook een initiatiecircuit met kegels en hindernissen voor kinderen vanaf 4 jaar.  Naast de scholen kan ook het publiek rondjes komen doen op de circuits. Op woensdagnamiddag kan je gratis een tijdsblok van 15 min. reserveren via de gemeentelijke webshop www.zwalm.be/webshop .    Je dient wel zelf je materiaal mee te brengen en een helm is voor iedereen verplicht. Wie ziek is, blijft uiteraard thuis en we vragen ouders om afstand te houden aan de circuits. Zo houden we het coronaveilig voor iedereen.