Haaltert schaft lokale coronamaatregelen af

Op 9 juni 2021 beslisten de gemeentelijke Veiligheidscel en de burgemeester van Haaltert om de lokale coronamaatregelen op te heffen. In Haaltert gelden nu enkel nog de federale maatregelen.

Burgemeester Veerle Baeyens: “Nu de dalende cijfers en de federale versoepelingen er zijn, gaan we in Haaltert voor duidelijkheid en uniformiteit en schrappen we de lokale coronamaatregelen. Dat maakt het makkelijker voor iedereen: enkel de federale maatregelen gelden, en die zijn gekend.”

Mondmaskers

In Haaltert waren er maar weinig extra plaatsen waar een mondmasker op moest (volgens lokale maatregelen). Dus de regels voor de mondmaskers veranderen niet zoveel. Binnen in winkels, openbare gebouwen, scholen, kappers, … zijn mondmaskers nog verplicht. Ook de regels van het openbaar vervoer blijven hetzelfde.

Op de wekelijkse markten zijn de bezoekers niet meer verplicht een mondmasker te dragen. Voor de marktkramers op de wekelijkse markt is er wel nog een mondmaskerplicht.