Hevig onweer zet straten blank en zorgt voor plaatselijke modderstroompjes


Geraardsbergen. Gisteren trok een hevig onweer over Geraardsbergen. De regenval was zeer hevig en zorgde voor ondergelopen straten en kelders. Na de hevige regenval stroomden water en modder van de hoger liggende velden de straten in. Ook in Wetteren, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem zorgde een lokaal, hevig onweer voor wateroverlast. Verschillende straten stonden blank en kelders moesten leeggepompt worden. De brandweer kreeg tientallen oproepen.

In de provincie Henegouwen hadden de hulpdiensten de handen vol. Dat was vooral het geval in en rond Péruwelz, Leuze-en-Hainaut en Lessen. De brandweer moest er zowat veertig keer uitrukken. Er vielen geen gewonden. In Beauraing, in de provincie Namen zorgde een kleine tornado voor heel wat schade. Zeventien mensen raakten lichtgewond en een vijftigtal gebouwen liep schade op. Het cultureel centrum biedt tijdelijk onderdak voor slachtoffers van het noodweer. Het gemeentelijke rampenplan werd afgekondigd.

Het KMI verwacht opnieuw intense regen- en onweersbuien voor vanavond en -nacht, tegen morgenochtend verlaat de onweerszone ons land.

Voor meer info: Weerbericht Geraardsbergen

Julien Borremans