© Gerd Altmann via Pixabay

Taalkriebels: Nederlands leren op het speelplein in Zottegem

Binnen het kader van de stedelijke speelpleinwerking tijdens de komende zomervakantie wordt ook opnieuw – voor de derde keer – ‘Taalkriebels’ georganiseerd, van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juli telkens van 9 tot 16 uur.

Met dit taalkamp wil de stedelijke jeugddienst anderstalige kinderen van 6 tot 12 jaar de kans bieden om de Nederlandse taal (verder) onder de knie te krijgen en/of de taalvaardigheid die ze op school al hebben opgebouwd, te onderhouden. Daartoe krijgen ze dan iedere voormiddag op een speelse manier taalstimulatie (luisteren en lezen, vertellen zonder spreekangst, taalspelletjes spelen); in de namiddag kunnen ze gewoon met de andere kinderen meespelen op het speelplein ‘t Hemelrijk. Om aan deze week ‘Taalkriebels’ deel te nemen, is het wegens organisatorische redenen verplicht op voorhand in te schrijven. Hiervoor kan men terecht – ook voor meer inlichtingen – telefonisch via 09 367 91 98 of door middel van een mailtje naar jeugddienst@zottegem.be. De deelnameprijs bedraagt 20 euro voor kinderen uit Zottegem en 25 euro voor kinderen die niet in Zottegem wonen.