Sint-Gorikskring hervat repetities Lili en Marleen

De opvoeringen van het stuk Lily en Marleen door toneelvereniging Sint-Gorikskring waren voorzien in 2020 tot net na de laatste algemene repetitie de lockdown inging. Sint Goriks Kring zag het onheil al naderen en besloot twee dagen voor alles op slot ging om alles uit te stellen.

“Niemand kon voorspellen dat we nu pas, 15 maanden later enige hoop mogen koesteren op een normaal leven. Sint Goriks Kring wil niet bij de pakken blijven zitten en besloot de repetities te hernemen zodra toegelaten, wat deze week reeds het geval was. Het mag gezegd worden dat de herstart niet onopgemerkt is voorbij gegaan: de eerste repetitie werd als primeur coronaproof buiten gehouden en de tweede werd afgesloten de tradities van de Kring waardig”, zegt regisseur Raf De Pessemier. 

“Wat Lily en Marleen betreft: zowat heel Vlaanderen moet ooit wel iets van de VTM reeks gezien hebben maar wat weinigen weten is dat de oorsprong van de reeks het toneelstuk is van Walter Vande Velde: een komisch verhaal over Antwerpen bij de bevrijding: het stuk heeft echter niets aan actualiteit verloren en uiteraard zijn de apschar en Jef en Ida van de partij.

Nieuwe data

Sint Goriks Kring hoopt het stuk te kunnen brengen einde november en reserveerde het ontmoetingscentrum van St Goriks op 20,27 en 28 november en op 3 en 4 december. Kaarten zullen pas later ter beschikking zijn omdat niet geweten is welke eventuele maximumcapaciteit dan toegelaten zal worden. Regisseur Raf De Pessemier – op de foto samen met het bestuur – hoopt op weinig beperkingen want anders wordt het financieel moeilijk: “Sabam zal zeker niet minder aanrekenen en bij eventuele extra opvoeringen moet de zaal extra gehuurd worden, al hoopt Sint Goriks Kring op een steuntje van het stadsbestuur. Een opsteker is alleszins het laaiend enthousiasme waarmee deze herstart gepaard ging.”

Meer info?

http://sintgorikskring.be/

Facebookpagina Sint-Goriks-Kring