VIDEOOp bedevaartrit naar Rome

Brakelaar Luc Van den Borre is deze ochtend gestart

Onder begeleiding van enkele vrienden – wielertoeristen (WTC Elst) en sympathisanten is Brakelaar Luc Van den Borre gestart na een ontbijt in ’t Hoekske aan een fietstocht naar Rome. Normaal was deze  tocht  gepland samen met Zita De Moor maar door een overlijden in de familie moest ze spijtig genoeg verzaken aan dit gebeuren dat  duurt tot 13 juli vertelt Luc.

Luc Van Den Borre is niet aan zijn proefstuk als het over dergelijke soort lange afstandstochten gaat. Enkele jaren terug reed deed hij een rit naar Santiago de Compostella.

Hij draagt deze rit op aan iedereen die bezig is met deze gezondheidscrisis te overwinnen en herdenkt de talrijke slachtoffers – overledenen. Diaken Bart De Wael kwam Luc zegenen en vroeg bescherming aan  St- Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Vooraleer te starten werd er nog één minuut stilte gehouden. Op 18 juli is Luc en begeleider Luc terug in Brakel.

Het rittenschema gaat via Gedinne, Metz, Obernay naar Zwitserland (3 dagen) en zeven dagen door Italië om uiteindelijk in Rome – de heilige stad  toe te komen.

Veel succes!!