Hevig onweer zorgt voor ondergelopen straten in Ophasselt


Beelden: Michael Van der Dooren


Geraardsbergen/Ophasselt. Zondagmorgen 4 juli trok omstreeks 11 uur een hevig onweer over Geraardsbergen. De hevige regenval zorgde voor wateroverlast. Zo konden de rioolputten in de Vrijheid te Ophasselt het water niet meer slikken waardoor verschillende straten blank kwamen te staan.

Het KMI kondigde deze morgen code geel af tot 23 uur deze avond. Ook in andere delen van het land zorgde hevige regenval voor de nodige overlast. Het muziekfestival Werchter Parklife stelt uit voorzorg ook een concert uit dat deze namiddag gepland stond. In Aalst liep de E40 in de richting van Brussel onder water. De federale politie waarschuwt voor gevaarlijke situaties.

Ook Voor deze namiddag wordt bijzonder slecht weer voorspeld. Er kan op korte tijd veel neerslag  vallen. Onweersbuien met lokaal rukwinden en hagel zijn niet uitgesloten. ‘Het is een regenzone die de komende uren van het zuidwesten naar het noodoosten trekt’, waarschuwt weervrouw Sabine Hagedoren. ‘In de loop van de avond gaat het rustiger worden met hier en daar nog een regen- of onweersbui. Het ergste hebben we dan gehad.’

Sinds gisterenavond is het noodnummer 1722 geactiveerd. Dit noodnummer is voor storm- en waterschade die niet levensbedreigend is.

Julien Borremans