BE-Alert test was een succes, inschrijven blijft nodig

Op donderdag 1 juli om 10u testte lokaal bestuur Haaltert BE-Alert, waarschuwingssysteem bij noodsituaties, door een alert-sms en een BE-Alert mail uit te sturen. De test was een succes, maar er zijn nog te weinig inwoners ingeschreven.

BE-Alert test: een succes in Haaltert

De BE-Alert alert-sms werkt op basis van lokalisatie. Iedereen die zich op het grondgebied bevindt, krijgt deze alert, ook als ze niet ingeschreven zijn bij BE-Alert. Dit is vooral interessant bij dreigend gevaar.
Zo kan het lokaal bestuur iedereen meteen verwittigen en de nodige aanbevelingen doen. We konden op deze manier 85,09% van de mensen op ons grondgebied succesvol bereiken. Een mooi resultaat volgens het Crisiscentrum.

De BE-Alert mail, die alleen mensen die ingeschreven zijn bij BE-Alert ontvangen, is door alle 2.291 ingeschrevenen ontvangen. Met BE-Alert op basis van inschrijvingen kan het lokaal bestuur spraakberichten, sms’en en e-mails versturen. We testte van deze module dus alleen de  e-mails, en met groot succes.

Bij een noodsituatie of situaties van openbaar belang krijgen alleen mensen die ingeschreven zijn een melding. Momenteel zijn 2.291 van de 18.587 inwoners ingeschreven.

Burgemeester Veerle Baeyens: “We hopen dat een groot aantal mensen die een bericht ontvingen zich inschrijven voor BE-Alert en ook andere mensen aanmoedigen. Het is belangrijk om in een noodsituatie snel en duidelijk te kunnen communiceren.”