Haaltert zoekt vrijwilligers voor Repair Café

Soms gooien we onze spullen net iets te snel weg, omdat we niet weten hoe we ze kunnen repareren. Daarom wil lokaal bestuur Haaltert een Repair Café organiseren waar inwoners die hun spullen willen herstellen vrijwilligers ontmoeten die hen daarbij kunnen helpen. Daarom zijn we op zoek naar hobby-herstellers om dit project op te starten.

Vrijwilligers nodig

Tijdens een Repair Café helpen vrijwilligers de bevolking niet alleen bij het herstellen van voorwerpen, maar delen ze ook hun gereedschap, reparatiekennis, ervaringen én passie voor het herstellen. Welke voorwerpen mensen kunnen herstellen hangt af van de kennis en ervaring van de lokale vrijwilligers.

Burgers die zich graag inzetten als vrijwilliger voor het Repair Café kunnen zich inschrijven via www.haaltert.be/repair-cafe of mogen bellen naar de dienst Cultuur 053 85 86 34.

Goed voor het milieu

Door spullen vaker te herstellen in plaats van ze weg te gooien zorgen we voor het milieu. Want door onze afvalberg te verkleinen, neemt ook de CO2-uitstoot af. Zo zorgen we voor een leefbare planeet en kiezen we samen voor een duurzamer Haaltert.

Meer info op: https://www.haaltert.be/repair-cafe