Bloedinzamelingen in Zottegem: ook na corona op afspraak

Opgelet: foute data in Infokrant Egmont

Ook tijdens deze vakantieperiode en nu zeker ingevolge de coronacrisis is het nodig om de voorraad bloed, plasma en bloedplaatjes op peil te houden en daarom komt het Oost-Vlaamse Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen voor inzameling daarvan eerstdaags ook naar Zottegem.

In samenwerking met de plaatselijke Rode Kruis-afdeling worden drie sessies georganiseerd in het Lokaal Dienstencentrum Egmont op de OCMW-campus (ingang via de A. Gevaertlaan). Daar kunnen vrijwillige donoren zich aanmelden op woensdag 14 juli van 16 tot 19 uur alsook op vrijdag 16 en 23 juli telkens van 17 tot 20 uur. Om alles in coronaveilige omstandigheden te laten verlopen, zullen ter plaatse de nodige maatregelen inzake handhygiëne, onderlinge afstand enz. genomen worden maar ook moet er op voorhand een afspraak gemaakt worden voor donatie. Dit kan telefonisch via het gratis nummer 0800 77700 of op donorportaal.rodekruis.be.

In dit verband werd ons overigens nog meegedeeld dat het de bedoeling is om na deze coronatijden de bloedinzamelingen ook in de toekomst verder te blijven organiseren op basis van voorafgaande afspraak. Voor wie deze data al in zijn/haar agenda wil noteren, kunnen we trouwens reeds vermelden dat de volgende driemaandelijkse bloedinzamelingen in Zottegem – meteen ook de laatste reeks van dit jaar – zullen plaatsvinden op woensdag 20 oktober, vrijdag 22 oktober en vrijdag 29 oktober. In tegenstelling met de aankondiging in het jongste nummer van Infokrant Egmont (het is niet de eerste keer dat in dit magazine foutieve informatie te lezen staat) zijn er dus geen bloedinzamelingen gepland op woensdag 14 oktober en vrijdag 20 oktober (deze data corresponderen bovendien niet met de jaar/dagkalender 2021). Uiteraard zijn voor alle bloedinzamelingen ook nieuwe kandidaat-donoren welkom, eveneens op afspraak.

X