Skaters, steppers en BMX’ers zullen zich van 11 juli tot en met 31 augustus 2021 kunnen uitleven op een pop-up skateterrein in het stadspark

Pop-uppark in afwachting van nieuw terrein

Het oude skateterrein werd op 19 april afgebroken. Skaters en BMX’ers kregen toen zelf de kans om de handen uit de mouwen te steken tijdens de afbraak en afscheid te nemen van hun geliefde skateterrein. Het nieuwe terrein wordt midden september verwacht. Aangezien Ninove een grote skate- en BMX-community kent en de jeugddienst twee BMX-kampen organiseert tijdens de zomervakantie, besliste de jeugddienst om een pop-up skateterrein te laten installeren van 11 juli tot en met 31 augustus. “We zijn voor het pop-upterrein niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Tania De Jonge, burgemeester en schepen voor jeugd. “Zo hebben we onderzocht of we nog delen konden recupereren van het oude terrein, maar dat bleek niet haalbaar en vooral niet veilig te zijn. Om onze vele steppers, skaters en BMX’ers een fijne zomer te bieden, voorzien we een pop-up, maar het is vooral uitkijken naar het nieuwe terrein, gemaakt voor en vooral door onze skaters en BMX’ers zelf.”

Goeie flow

Voor de opbouw van het pop-up skateterrein werkt de jeugddienst samen met de firma Maxextrême. In samenspraak met Ninoofse skaters en BMX’ers werd er onder andere gekozen voor de installatie van quarterpipes met verschillende hoogtes en een jump box. De opstelling is eenvoudig, maar Maxextrême zal zorgen voor een goeie flow. Zo blijven steppers, skaters en BMX’ers deze zomer niet op hun honger zitten.