Herzele opent spelotheek voor de dienst opvanggezinnen

De gemeenteraadsleden gaven op 23 juni hun fiat over de opstart van een spelotheek voor de dienst opvanggezinnen.

“We zetten extra budget in op de verdere kwalitatieve uitwerking van onze dienst opvanggezinnen, zegt schepen Hilde Van Impe, bevoegd voor kinderopvang in Herzele.

Een spelotheek is een vorm van educatieve ondersteuning binnen het pedagogisch beleid. Educatief speelgoed wordt uitgeleend als vernieuwend element en als uitbreiding van het eigen materiaal. Pedagoge Marieke Redant stelde een mooi aanbod samen.

“Een variatie in spelaanbod betekent voor een kind telkens een nieuwe uitdaging en stimuleert de nieuwsgierigheid”, weet Marieke ons te vertellen.

Als onthaalouder is het niet altijd simpel om over educatief speelgoed te beschikken. Nu kunnen onze onthaalouders dit op een eenvoudige manier uitlenen in de spelotheek, gevestigd in de tuinwijkstraat in het kinderdagverblijf. Alle onthaalouders aangesloten bij onze dienst kunnen hier beroep op doen.

X