© Joris Van Molle

“Het wordt vreemd stil dit weekend in Zottegem”

Of toch niet? Organisatoren Kurt en Karl De Loor presenteren hun favorieten

Het eerste weekend van juli is traditiegetrouw het weekend dat muziekliefhebbers afzakken naar de Bevegemse Vijvers in Zottegem voor ROCK ZOTTEGEM. Corona zorgde er echter voor dat ROCK ZOTTEGEM voor het tweede jaar op rij werd afgeblazen. “Dat doet natuurlijk pijn,” laten organisatoren Kurt en Karl De Loor weten. “Al de hele week lopen we te denken: nu zouden we de tent aan het opzetten zijn, nu het podium,… dat gaat dit weekend enkel erger worden. We hadden Zottegem zo graag opnieuw laten wegdromen en een fantastisch festivalweekend gegeven, maar het mocht niet zijn. We gaan nu al onze energie stoppen in de editie van volgend jaar, die zijn we al volop aan het voorbereiden. Het wordt een knaller, dat beloven we.” Om het ROCK ZOTTEGEM-weekend niet volledig verloren te laten gaan, presenteren Kurt en Karl hun favorieten uit 27 jaar ROCK ZOTTEGEM op de facebookpagina van het festival. Heb jij leuke herinneringen aan ROCK ZOTTEGEM, post ze facebook met #RZ22 en misschien win je wel tickets voor ROCK ZOTTEGEM 2022. 

“We hadden iedereen zo graag een fantastisch festivalweekend bezorgd”

 Het annuleren van ROCK ZOTTEGEM 2021 zal dit weekend meer dan één keer door het hoofd van organisatoren Kurt en Karl De Loor flitsen. “We staan nog altijd achter onze beslissing: het was in deze omstandigheden gewoon onmogelijk om ROCK ZOTTEGEM te organiseren. Maar het doet toch pijn. We hadden iedereen zo graag een fantastisch festivalweekend bezorgd. Al de hele week loop ik te denken: nu zouden we aan de tent bezig zijn, nu zouden we met planchee aan het sleuren zijn, nu waren we aan de camping bezig, dat zal dit weekend zeker niet anders zijn,” laat Kurt De Loor weten. “Maar niet getreurd, we zijn volop bezig met de editie van 2022. Dat wordt magisch.”

“27 jaar ROCK ZOTTEGEM: dit zijn de favorieten van Kurt en Karl”

Om ROCK ZOTTEGEM niet helemaal geruisloos te laten passeren, presenteren Kurt en Karl dit weekend op de facebookpagina van het festival hun favoriete bands en optredens uit 27 jaar ROCK ZOTTEGEM-geschiedenis. “Kiezen was een haast onmogelijke opdracht,” zegt Karl De Loor. “Ondertussen zijn heel wat Belgische en internationale topbands de revue gepasseerd: Simple Minds, James Brown, Tears For Fears, Bryan Ferry, Placebo, TOTO, Alice Cooper, Motörhead, Grace Jones,.. Soms sta ik er zelf versteld van hoe we erin geslaagd zijn om al die grote namen naar het ‘kleine’ Zottegem te krijgen. Dan ben ik toch een beetje fier op wat we met ons team en alle vrijwilligers elk jaar op poten zetten.” Wie wil weten wat de favorieten zijn van Kurt en Karl De Loor zal dit weekend de facebookpagina van ROCK ZOTTEGEM in de gaten moeten houden.

“Wil jij alvast tickets winnen voor ROCK ZOTTEGEM 2022?”

Kurt De Loor laat er alvast geen twijfel over bestaan: “we steken nu alle onze energie en onze goesting in de editie van volgend jaar. Het wordt een knaller, dat beloven we. Let op mijn woorden: we gaan opnieuw geschiedenis schrijven op ROCK ZOTTEGEM 2022.” Wie alvast tickets wil voor de editie in 2022 kan zijn of haar mooiste herinneringen aan ROCK ZOTTEGEM op facebookplaatsen met de hashtag #RZ22. De leukste verhalen krijgen een duoticket voor ROCK ZOTTEGEM 2022.