Oproep AZ Sint-Elisabeth: “Blijf voorzichtig en draag een mondmasker wanneer je geen afstand kan houden”

Nadat er opnieuw COVID-patiënten werden opgenomen, benadrukt het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem dat een grote groep mensen kwetsbaar zijn voor het virus. Het ziekenhuis doet ook een oproep.

“De coronacijfers stijgen het snelst in Oost-Vlaanderen en dat voelen we ook in ons ziekenhuis”, klonk het vrijdag vanuit het ziekenhuis. “Na een kleine maand zonder nieuwe COVID-patiënten en maar 1 post-COVID-patiënt begin deze week, zijn de voorbije dagen opnieuw meerdere personen opgenomen in ons ziekenhuis. Wellicht zijn ook zij besmet met de delta variant. Niet iedereen kreeg de kans om zich volledig te vaccineren. Een grote groep mensen blijft dus kwetsbaar voor het virus. We doen dan ook een warme oproep om voorzichtig te blijven en een mondmasker te dragen wanneer je niet voldoende afstand kan houden.”